Ian Siegal

Home Blues Ian Siegal
n

Ian Siegal is een zanger, songwriter, gitarist en bandleider zijn muziekstijl is Blues/Americana. Hij stopte eind jaren tachtig met de kunstacademie en wed straatmuzikanten in Duitsland.
In 2005 bracht hij zijn eerste album uit op het Nugene-label. Meat & Potatoes werd opgenomen met Nikolaj Bjerre (drums), Andy Graham (bas), Jonny Henderson (orgel) en met gitaarbijdragen van Matt Schofield, die ook als producer optrad.
Tijdens de inaugurele British Blues Awards in 2010 won Siegal de prijs voor beste band. In de volgende drie jaar won hij prijzen in verschillende categorieën, waaronder die voor beste mannelijke zanger, beste soloartiest, beste album en beste nummer.
Als wending aan zijn carrière speelde hij een aantal jaren met het Franse Orchestre National de Jazz in een programma met Billie Holiday-nummers getiteld Broadway in Satin. Gesteund door een 12-koppig orkest van jonge zorgvuldig uitgekozen muzikanten en begeleid door de Franse zangeres Karen Lanaud, speelde Siegal Broadway in Satin op festivals in Frankrijk, Zuid-Amerika en Oost-Afrika.

Ian Siegal
4 februari 1971, Portsmouth, Engeland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   310   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Fender Telecaster Charly Christian guitarpoll
Fender Telecaster Charly Christian
Harmony 1963 Hollywood H39 guitarpoll
Harmony 1963 Hollywood H39
Gibson 1967 ES-330 guitarpoll
Gibson ES-330