Harmony

The Harmony Company, opgericht in 1892, is een voormalig gitaarproductiebedrijf dat momenteel het eigendom is van het Singaporese bedrijf BandLab Technologies. Harmony was in zijn hoogtijdagen de grootste fabrikant van muziekinstrumenten in de Verenigde Staten. Ze maakten vele soorten snaarinstrumenten, waaronder ukeleles, akoestische en elektrische gitaren en violen.
In 1928 introduceerde Harmony de eerste van vele Roy Smeck-modellen en werd de grootste producent in de VS. Ze verkochten 250.000 stuks in 1923 en 500.000 in 1930, waaronder verschillende modellen gitaren, banjo's en mandolines.
Het merk Harmony bereikte haar hoogtepunt in 1964-1965 met de verkoop van 350.000 instrumenten, de buitenlandse concurrentie leidde 10 jaar later tot de ondergang van het bedrijf.
De pick-ups op bijna alle elektrische gitaren en bassen die Harmony produceerde, werden vervaardigd door Rowe Industries Inc. (later bekend als H.N. Rowe & Company, Rowe DeArmond Inc. en DeArmond Inc.) uit Toledo, Ohio. Veel van de instrumentversterkers met de naam Harmony zijn vervaardigd door "Sound Projects Company" uit Cicero, Illinois.
In 2018 lanceerde BandLab Technologies het merk Harmony opnieuw met een nieuwe serie elektrische gitaren en gitaarversterkers.

logo harmony guitarpoll

Harmony
USA/Singapore
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Harmony: