Mike Zito

Home Blues Mike Zito
n

Mike Zito, geboren en getogen in St. Louis, Missouri, is inmiddels een gelauwerd bluesmuzikant. Het is dan ook niet voor niks dat de zanger/gitarist reeds met de groten der aarde verscheidene podia en studios deelde. Hij heeft er hard voor moeten werken maar al die inzet was het zeker waard.
Met het recente album Rock N Roll: A Tribute to Chuck Berry markeert hij een terugkeer naar zijn roots. Het album bestaat uit 20 Chuck Berry-klassiekers uitgevoerd door Zito met een indrukwekkend scala aan gastgitaristen, waaronder Joe Bonamassa, Walter Trout, Eric Gales, Robben Ford en Chuck's kleinzoon, Charlie Berry III.
In 2018 werd hij verkozen tot ‘Rock Blues Artist of the Year’ bij de Blues Music Awards. Een ultieme bekroning op een reeds mooie carrière.

Mike Zito is een echte muzikant die zich onderscheidt van anderen door het gebruiken van klassieke blues en rock ‘n roll invloeden zoals Chuck Berry en B.B. King. Deze invloeden overheersen echter niet want Mike krijgt het voor elkaar om deze invloeden in een hedendaagse jas te steken. Hierdoor houdt hij zijn muziek innoverend, maar ook vertrouwd.

Mike Zito
19 november 1970, St. Louis, Missouri, USA

Official website

GENRE

Blues · Rock

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   264   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Delaney Big Sky Mike Zito sign. guitarpoll
Delaney Big Sky Mike Zito sign.
Guttlin Thin King guitarpoll
Guttlin Thin King
Fender 1960 Telecaster Custom Shop guitarpoll
Fender 1960 Telecaster Custom Shop