Ana Popovic

Home Blues Ana Popovic
n

Ana Popović groeide op in een gezin waar muziek erg belangrijk was; haar vader speelde gitaar en bas en nodigde vaak vrienden uit voor jamsessies.
Toen ze 15 was, begon ze met gitaar spelen. Omdat Ana's vooruitgang al snel de kennis van haar vader overtrof, maakte de familie privé gitaarlessen mogelijk.

In 1999 richtte Ana Popović haar eerste band "Hush" op. Sindsdien is ze regelmatig op alle grote Europese bluesfestivals te zien geweest. In hetzelfde jaar tekende ze een contract bij het Duitse label Ruf Records. Haar laatste doorbraak kwam in 2001 met het album Hush, dat positieve media-aandacht kreeg. In 2003 werd ze genomineerd voor de W. C. Handy Award voor beste nieuwe artiest. In 2006 ontving ze een uitnodiging voor de "Legendary Blues Cruise". Ze was de eerste Europese artiest die werd uitgenodigd. Sindsdien heeft ze het podium gedeeld met tal van bluesmuzikanten, vooral gitarist Sue Foley en zangeres Candye Kane, met wie ze regelmatig optrad, evenals meer gevestigde, bluesartiesten zoals Solomon Burke en Walter Trout.
Sinds 2012 woont ze in het Amerikaanse Memphis.

Ana Popovic
13 mei 1976, Belgrado, Joegoslavië

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   310   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

fender stratocaster guitarpoll
Fender '64 reissue Stratocaster
Fender Custom Shop Stratocaster AP Sign guitarpoll
Fender 2023 Custom Shop Stratocaster AP Sign