Jesse van Ruller

Home Jazz Jesse van Ruller
n

Jesse van Ruller is een van de beste hedendaagse jazzgitaristen. Zijn unieke geluid, virtuoze techniek en mooie composities zijn wereldwijd zeer geliefd.
In 1995 won hij de prestigieuze Thelonious Monk Award in Washington. De jury, bestaande uit Pat Metheny, John Scofield, Jim Hall, Pat Martino en Mark Whitfield, was van mening dat Jesse op dat moment een van de meest veelbelovende talenten was.
In hetzelfde jaar studeerde hij "cum laude" van de Hilversum Conservatorium, waar hij studeerde bij Wim Overgaauw. Sindsdien heeft hij met tal van gerenommeerde musici en ensembles gespeeld, zoals Pat Metheny, George Duke, Joe Lovano, Peter Erskine, Mike Stern, Tom Harrell, Philip Catherine, Toots Thielemans, de Roy Hargrove Quintet, Christian McBride, Seamus Blake, Metro pole Orkest, Asko Ensemble, WDR Big Band, Birmingham Symphony Orchestra en de Berliner Philharmoniker. Jesse heeft zijn eigen trio, waarin hij zijn indrukwekkende talenten als jazz-gitarist en componist kan etaleren. In deze klassieke gitaar-, bas- en drums-opstelling combineert hij alle akkoorden en melodieën op zijn semi-akoestische jazzgitaar; traditie, deskundigheid en innovatie gaan hand in hand.
Jesse is ook nog lid van het Jazzorkest van het Concertgebouw en speelt duo′s met gitarist Maarten van der Grinten en pianist Bert van den Brink.
Hij speelt ook regelmatig in de bands van saxofonist Benjamin Herman en pianist Michiel Borstlap.

Jesse van Ruller
21 januari 1972, Amsterdam, Nederland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   334   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Westville Aruba Crest guitarpoll
Westville Aruba Crest
Elferink Jesse van Ruller guitarpoll
Elferink Jesse van Ruller
Levin 1964 Model 320N M2 guitarpoll
Levin 1964 Model 320N M2
Gibson ES-150 DC guitarpoll
Gibson ES-150 DC
Fender 1951 Telecaster guitarpoll
Fender 1951 Telecaster