Jan Wouter Oostenrijk

Home World Music Jan Wouter Oostenrijk
n

Jan Wouter Oostenrijk studeerde af als jazzgitarist en improviserend musicus aan het Amsterdams Conservatorium waar hij les kreeg van Wim Overgaauw.
Hij is een succesvolle internationale muzikant met zijn vernieuwende crossovers Sharqi Blues en Maghreb Jazz,  technisch begaafd, origineel, navigerend in de kruisstromen tussen gitaargeleide jazz en Noord-Afrikaanse muziek.
Naast diverse albums vormde JWO een live band die door Nederland toerde en optrad op grote internationale festivals in Marokko zoals Rabat, Casablanca en Marrakech. Met zijn werk werd JWO een van de grondleggers van Maghreb Jazz, een wereldwijde inspiratiebron voor nieuwe muziek!
In 2013 bracht JWO zijn album “Sharqi Blues” uit met de Algerijn Karim Ziad op drums (Joe Zawinul, Cheb Khaled) en gaf hij concerten in Egypte.
Eind 2017 bracht JWO zijn album ‘We are Connected’ uit op Mountain Records, geïnspireerd op nieuw materiaal met zijn op maat gemaakte kwarttoon-quitar, een uniek instrument waarmee hij precies de goeie noten kan spelen om de klankwereld van de Noord-Afrikaanse muziek waarmee hij vergroeid is te kunnen laten horen.
JWO runt zijn eigen gitaarschool in Amsterdam gitaarschoolamsterdam.nl en is oprichter van gitaarschoolnederland.nl, een collectief platform van Nederlandse gitaarprofessionals dat zich inzet voor goed muziekonderwijs.

Jan Wouter Oostenrijk
31 maart 1965, Amsterdam, Nederland

Official website
GuitarSchool

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

Kwarttoon gitaar

GEAR

Epiphone 1970 Caballero FT130 JWS customised quartertone guitarpoll
Epiphone 1970 Caballero FT130 JWS customised quartertone
Gibson 1978 ES-175 Natural guitarpoll
Gibson 1978 ES-175 Natural
Fender Lead I JWO customised quartertone guitarpoll
Fender Lead I JWO customised quartertone
Fender 1980 Lead II guitarpoll
Fender 1980 Lead II
Godin Multiac Duet guitarpoll
Godin Multiac Duet