Karlijn Langendijk

Home Jazz Karlijn Langendijk
n

Nadat Karlijn Langendijk vanaf haar geboorte wordt omringd door akoestische gitaarmuziek begon ze, geïnspireerd door haar vader, op 13-jarige leeftijd gitaar te spelen
Ze componeert met talloze intense emoties die niet gemakkelijk onder woorden te brengen zijn. Als gitarist en componist is ze gefascineerd door veel verschillende muziekgenres en culturen en mixt ze tot een geheel eigen stijl. Haar kenmerkende melodieën prikkelen de verbeelding.
Tijdens haar liveconcerten wisselt ze zelfverzekerd af tussen dromerige ballades, ritmische grooves en arrangementen van bekende liedjes. Tussen de optredens door tovert ze levendige verhalen tevoorschijn over haar ervaringen en de vele fascinaties die haar tot componeren hebben gebracht.
Ze deelde het podium met muzikanten als Tommy Emmanuel en Peter Finger en toerde door Europa, China, Japan en India. Samen met gitarist Tim Urbanus bracht ze in 2015 haar debuut duo-album “Leap of Faith” uit.
In 2017 studeerde Karlijn af aan het Conservatorium in Utrecht en twee jaar later voltooide ze haar Master of Music in “Akoestische Gitaar” aan de Hochschule für Musik in Dresden.
In maart 2022 verscheen haar album ‘ATLAS’, tevens haar solodebuut: 11 originele composities die geïnspireerd zijn door reizen door verschillende landen, belangrijke levensgebeurtenissen en persoonlijke fascinaties.

Karlijn Langendijk
1995, Uitgeest, Nederland

Official website
GuitarSchool

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   310   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Urlacher Camatillo Concert Cutaway guitarpoll
Urlacher Camatillo Concert Cutaway
Christina Kobler Nylon Crossover guitarpoll
Christina Kobler Nylon Crossover