Tommy Emmanuel

Home Jazz Tommy Emmanuel
n

Tommy Emmanuel is in zijn geboorteland Australië een begrip. Hij is een van Australië's succesvolste instrumentalisten en heeft uiteindelijk ook wereldwijde waardering gerkregen.
Hij begon op zijn vierde jaar gitaar te spelen. De gitaar had hij van zijn moeder gekregen. Toen hij zes jaar was ging hij al op tournee met zijn 2 broers en zus. De familie trad op onder de naam The Midget Surfaries. Toen hij op zevenjarige leeftijd Chet Atkins hoorde spelen wist hij welke richting hij met zijn gitaarspel opwilde.
Hij beleefde veel plezier aan het opnemen van het album The Day the Fingerpickers Took Over the World met zijn idool en gitaarlegende Chet Atkins.
Tommy's wereldwijde carrière bracht hem optredens voor de koning van Thailand en het staatshoofd van Australië. Hij was the Australian Entertainer of the Year in 1995 en 1997. Een jaar later won hij the Nashville Music Award for Fingerpickers.
Tegenwoordig toert Emmanuel vanuit Engeland over de hele wereld. In 1999 ontving hij 's werelds grootste onderscheiding op gitaargebied toen Chet Atkins in Nashville hem de C.G.P.(Certified Guitar Player)award uitreikte.

Tommy Emmanuel
31 mei 1955, Muswellbrook, New South Wales, Australië

Official website

GENRE

Jazz · Folk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Maton EGB808TEt guitarpoll
Maton EGB808TEt
Beard Deco Phonic Model 37 roundneck guitarpoll
Beard Deco Phonic Model 37 roundneck

Ruokangas Mojo Grande guitarpoll
Ruokangas Mojo Grande
Fender Telecaster (mod. Tommy Emmanuel) guitarpoll
Fender Telecaster (mod. Tommy Emmanuel)