Csaba Toth Bagi

Home Blues Csaba Toth Bagi
n

Gitarist Csaba Toth Bagi is al vanaf zijn tienerjaren een begrip in de Hongaarse muziekscene, bekend om zijn soulvolle en technisch briljante gitaarspel. Zijn blues- en jazzstijl is sterk beïnvloed door zijn Hongaarse afkomst en zijn jarenlange internationale tournees met oa de gitarist Al Di Meola.
Hij groeide op in Servië, zijn familie, bestaande uit muzikanten, vestigde zich in 1993 in Zuid-Hongarije tijdens de Joegoslavische oorlog. Zijn vader begon hem op 6-jarige leeftijd pianoles te geven, op 12-jarige leeftijd gaf hij de voorkeur aan de gitaar.
Op 16-jarige leeftijd nam Csaba zijn eerste bluesalbum "Crazy Clock" (1997) op. Het album kreeg veel bijval van Europese critici, die hem omschreven als de Hongaarse Gary Moore.
In 2012 bracht hij met zijn band Balkan Union het album 'Aved Ivenda' uit met originele jazz-composities gebaseerd op traditionele Macedonische, Servische en Hongaarse melodieën en ritmes.
Mei 2017 brengt Csaba Toth Bagi's Balkan Union zijn tweede album uit met Gonzalo Rubalcaba, Fausto Beccalossi, Rhani Krija, Tina Guo, Ismail Lumanovski, Christiane Karam en meer.

Csaba Toth Bagi
, , Hongarije

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

GEAR

Gibson 57 Les Paul Goldtop guitarpoll
Gibson Les Paul Goldtop
Gibson Les Paul Standard 50s P90 guitarpoll
Gibson Les Paul Standard 50s P90
gibson ES-335 guitarpoll
Gibson 1991 ES-335
Gibson ES-175 Sunburst guitarpoll
Gibson ES-175 Sunburst
Maybach 2019 Lester CS guitarpoll
Maybach 2019 Lester CS
Fender Telecaster 1951 guitarpoll
Fender Telecaster 1951