Ella Zirina

Home Jazz Ella Zirina
n

Ella Zirina is een jazzgitarist/componiste uit Letland, met een passie voor de verschillende texturen en klankkleuren van haar instrument. Haar composities zijn opgebouwd uit melodische improvisaties, wat resulteert in een persoonlijke en emotionele klankomgeving.
Na piano te hebben gestudeerd tot ze 17 was, stapte Ella over op gitaar, ze liet zich beinvloeden door Alexander Scriabin, Joni Mitchell, Led Zeppelin, Bill Evans, Jim Hall en Wes Montgomery. Ze verliet Letland en volgde een bachelor in Jazz in Amsterdam.
In 2021 studeerde Ella cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze onder andere studeerde bij Jesse van Ruller, Reinier Baas, Maarten van der Grinten en Martijn van Iterson.

Ella speelde in Jong Metropole en NJJO en werkte en trad op met getalenteerde musici als Tineke Postma, Ben van Gelder, Jesse van Ruller, Reinier Baas, Sun-Mi Hong, Pablo Held, Frans van der Hoeven en Mark Alban Lotz. Tijdens masterclasses deelde ze het podium met John Scofield en Peter Bernstein.

Ella Zirina
1997, Letland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   310   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Gibson DG-335 Dave Grohl Sign guitarpoll
Gibson DG-335 Dave Grohl Sign.