Gijs Idema

Home Jazz Gijs Idema
n

Vanaf het moment dat Gijs Idema op 11-jarige leeftijd voor het eerst een gitaar oppakte, is de liefde voor het instrument nooit opgehouden. Na een aanvankelijke interesse in pop- en rockmuziek, raakte Gijs geïnteresseerd in jazz en andere geïmproviseerde muziek, hij kreeg een bijzondere voorkeur kreeg voor spelers als Wes Montgomery en Charlie Parker.
Voor zijn bachelor studeerde Gijs aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij cum laude afstudeerde. Kort na zijn afstuderen verhuisde hij naar New York City, waar hij zijn master aan de Manhattan School of Music volgde, terwijl hij regelmatig in de stad optrad.
Gijs vormde zijn eigen trio, het Gijs Idema Trio, en won diverse prijzen, waaronder het Prinses Christina Jazz Concours (2014), Leidse Jazz Award (2016) en de Expression of Art Award (2017). Sinds hun oprichting heeft het Gijs Idema Trio op de meeste grote podia en festivals in Nederland gespeeld, maar ook op podia in Duitsland, België en Frankrijk. In 2017 bracht het trio hun eerste album uit, Squares, dat werd opgenomen in Fattoria Musica in Osnabruck.
Naast het Gijs Idema Trio is Gijs betrokken bij vele andere projecten, waaronder co-leading of sideman rollen in; IKODO, Laura & Strings, Anna Serierse Quartet, NABOU en de Red Light Jazz Society. In het verleden maakte hij ook deel uit van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, waarmee hij uitgebreid toerde in Nederland, Duitsland en Engeland.

Gijs Idema
1996, Nederland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   334   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Eastman T185MX GB Thinline guitarpoll
Eastman T185MX GB Thinline
Heeres Montreux Archtop guitarpoll
Heeres Montreux Archtop
Gibson 1981 ES-175
Gibson 1981 ES-175