George Benson

Home Jazz George Benson
n

George Benson is een Amerikaanse gitarist en zanger. Zijn grootste commerciële successen beleefde hij eind jaren zeventig en begin jaren tachtig toen hij zijn stijl veranderde in de richting van soul, disco en pop. In die jaren kreeg hij acht Grammy's, in 2007 volgden er nog twee. Zijn grootste hits zijn This Masquerade (1976), On Broadway (1978), Give Me the Night (1980) en Turn Your Love Around (1981).
Benson begon zijn muzikale carrière op achtjarige leeftijd. In 1960 richtte hij een rockband op waarin hij gitaar speelde en zong. In 1964 maakte hij zijn eerste opnames met "Brother" Jack McDuff.
Beïnvloed door Charlie Christian en vooral Wes Montgomery, richtte hij zich halverwege de jaren zestig op de jazz. Hij speelde met onder meer Miles Davis (album: Miles in the Sky) of als sideman van Lou Donaldson en werd een erkend jazzgitarist.
Benson duikt keer op keer op als virtuoos jazzgitarist. Naast zijn bijzondere solostijl is ook zijn unisono scatzang begeleid door zijn solo's kenmerkend voor hem.

George Benson
22 maart 1943, Pittsburgh, Pennsylvania, USA

Official website

GENRE

Jazz · Soul

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   334   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson Johnny Smith guitarpoll
Gibson Johnny Smith

D'Angelico 1958 New Yorker guitarpoll
D'Angelico 1958 New Yorker
Ibanez GB10 guitarpoll
Ibanez GB10