Line 6

Line 6 is een fabrikant van muziekinstrumenten en audioapparatuur. Hun productlijnen omvatten elektrische en akoestische gitaren, basgitaren, gitaar- en basversterkers, effectunits, USB-audio-interfaces en draadloze gitaar/bas-systemen. Het bedrijf werd opgericht in 1996 en heeft zijn hoofdkantoor in Calabasas, Californië.
Line 6 importeert haar producten voornamelijk uit China. Sinds december 2013 is het een volledige dochteronderneming van de Yamaha Corporation.
Marcus Ryle en Michel Doidic (twee voormalige Oberheim-ontwerpers) waren mede-oprichters van Fast-Forward Designs in 1996 hernoemd naar de huidige naam Line 6.Geschiedenis

Hun eerste digitale gitaarversterker was de de AxSys 212, een combo-versterker met twee 12-inch luidsprekers. Dit werd in 1997 gevolgd door de Flextone.
Het bedrijf onderging begin jaren 2000 een snelle expansie door het succes van hun Pod-productlijn, die modelleringscircuits isoleerde van de AxSys-versterker.
Digitale modellering probeert de unieke kenmerken van muziekinstrumenten en professionele audioapparatuur na te bootsen.
Early Line 6-producten gebruikten digitale modellering om de kenmerkende klank van een gitaarversterker/luidsprekercombinatie na te bootsen. Verdere ontwikkeling van de modelleringstechnologie van Line 6 heeft de emulatie uitgebreid met talrijke combinaties van gitaarversterkers en gitaarkasten, gitaareffecten, microfoons en zelfs verschillende gitaren en andere instrumenten met frets.
Hoewel Line 6 begon met een modellerende gitaarversterker, was hun doorbraak misschien wel de POD-gitaarprocessorlijn en zijn latere varianten, deze modelleringstechnologie was de basis voor de meeste Line 6-producten, van gitaarversterkers tot software en computer audio-interfaces. Line 6 heeft een actieve gebruikersgemeenschap en biedt software waarmee gebruikers gemakkelijk patches of apparaatinstellingen voor veel van Line 6-producten kunnen downloaden en delen.

logo line 6

Line 6
Calabasas, California, United States
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Line 6: