Heritage

Aan het einde van de 19e eeuw arriveerde Orville Gibson in Kalamazoo en begon hij een eigen assortiment mandolines te ontwerpen. Na verloop van tijd groeide zijn bedrijf uit tot een van 's werelds belangrijkste fabrikanten van muziekinstrumenten. Enkele van de beste gitaren werden van 1917 tot 1984 in Parsons Street 225 gebouwd.
Verschillende voormalige medewerkers wilden de traditie van het met de hand maken van prachtige elektrische gitaren van hoge kwaliteit in Kalamazoo voortzetten. In het voorjaar van 1985 kochten ze ruimte in de iconische fabriek samen met de originele apparatuur voor het maken van gitaren. En daarmee werd Heritage Guitars geboren.
De oprichters deelden een schat aan gitaarbouwervaring en een onwrikbare overtuiging dat elke gitaar net zo uniek moet zijn als de muzikant die erop speelt. De eerste gitaar werd geintroduceert op de NAMM-show van 1985.
De Standard Collection is een favoriet onder spelers die op zoek zijn naar een gitaar die hun passie voor muziek versterkt. De op maat gemaakte ervaring begint in de Custom Shop, waar de meest opmerkelijke gitaren door ambachtslieden worden gebouwd volgens exacte specificaties.

logo heritage guitarpoll

Heritage
225 Parsons Street, Kalamazoo, MI 49007, USA
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Heritage: