Aristides

In 1995 begon een team van Nederlandse wetenschappers, in samenwerking met de Technische Universiteit Delft, aan een unieke missie; een materiaal ontwikkelen met perfecte akoestische eigenschappen, de nadruk lag op resonantie en sustain.
Door veel houtsoorten van topkwaliteit te onderzoeken, konden verschillen en overeenkomsten van de celstructuren geidentificeerd worden. De vraag rees: "Wat gebeurt er met geluidsgolven in een materiaal op cellulair niveau?" Die vraag werd beantwoord, wat leidde tot het ontstaan ​​van de ideale celstructuur.
Het resultaat van dit onderzoek was Arium, het perfecte klankmateriaal. Combineer dat met een revolutionaire constructie uit één stuk, en het resultaat is een instrument waarin geluid ongeremd kan reizen in 3 dimensies, voor de ultieme prestatie in resonantie en sustain.
In 2007 begon Aristides Instruments te werken aan de ontwikkeling van een revolutionaire gitaar met vereisten perfecte controle van de toon, goede speelbaarheid, innovatief ontwerp en optimaal gebruik van de Arium eigenschappen, kortom, het perfecte instrument.
Het Aristides-team ging aan de slag met het Nederlandse ontwerpbureau VANRENSDESIGN.
Aristides Instruments besteed in 2008 haar tijd aan het produceren en verfijnen van prototypes. Door rekening te houden met het totale gewicht en de plaatsing van de elektronische en andere componenten, begon het team geleidelijk vorm te geven aan een geheel nieuw soort gitaar.
Het resultaat zijn de Aristides gitarsen 010, 020 en de 050.
Hun 7-snarige ontwerp, de 070 uit 2013 werd met lovende kritieken ontvangen, zozeer zelfs dat de carrosseriestijl werd toegeëigend in hun nu vlaggenschip 6-snarige model, de 060, en later het 080 8-snarige model.

logo aristides guitarpoll

Aristides
Aristides instruments BV
Robert Peereboomweg 13A-D
2031BC Haarlem
The Netherlands
tel +31 (0)23 844 21 69
info@aristidesinstruments.com

Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Aristides:

~ Plini