Twan van Gerven

Home Fusion Twan van Gerven
n

Gitarist/componist Twan van Gerven (1969) begon zijn carrière als bandleider, componist en gitaarvirtuoos van de cross-over-funkband ‘The Tree Funk Concept’.
Als gitarist verwierf Van Gerven faam in de band ‘BEEF!’, onderscheiden met een Zilveren Harp in 2002 en uitgeroepen tot ‘Beste Gitarist van Nederland’ middels het winnen van het Duiveltje in 2004. De composities van van Gerven bestrijken een groot muzikaal gebied; van klassiek werk voor twee instrumenten tot gecomponeerde jazz-fusion voor kleine en grote bandbezettingen, van kamermuziek tot symfonie.
Op 8 augustus 2006 vond het eerste concert van ‘Smokey the Bandit and his one night stand band’ plaats in het Theater aan de Parade in ‘s Hertogenbosch. Dit concert, uitgevoerd door diverse artiesten (Special Request Horns, U-Gene, Sven Happel en Maarten Poirters), vond zijn vervolg in 2009, toen concertzaal ‘de Pul’ te Uden het podium bood voor een liveregistratie van een tiental van de stukken.
Later dat jaar verzorgt Van Gerven met zijn trio tweemaal het voorprogramma voor Scott Henderson’s bluesband op het SJU podium in Utrecht en in de Boerderij in Zoetermeer.

Sinds 2012 is van Gerven weer op toer met BEEF, na een ingelaste sabbatical in 2009, en speelt hij als gitarist in diverse theatherprodukties van o.a. Tigre Blanco, Denvis en projecten van het Parktheater Eindhoven. Ook is hij een veelgevraagd sessiemuzikant en is hij sinds 2013 opgenomen in het sessiecollectief van Jam De La Creme uit Den Haag voor festivals (Oerol, Sziget) en clubtours in Nederland.
Vanaf 2014 brengt Twan van Gerven eigen werk uit via Home Made Records. De albums Junk Dilemma (2014) en Dutch X-Ing (2015) krijgen lovende recensies in de Music Maker en Gitarist en leveren van Gerven nominaties op in de categorie beste pop/rock gitarist Benelux en beste jazz/fusion/world gitarist Benelux in de polls van het maandblad Gitarist. Sinds 2015 is van Gerven o.a. leadgitarist in de Kenny B. live band en geeft hij les op diverse muziekscholen.

Twan van Gerven
1969, , Nederland

Official website
GuitarSchool

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Ibanez RG550 guitarpoll
Ibanez RG550