Danny Lademacher

Home Rock Danny Lademacher
n

Dany richt in zijn geboorteplaats Brussel in 1964 zijn eerste band The Speedfingers op en besluit spoedig daarna beroepsmuzikant te worden.
Tussen 1966 en 1968 maakt Dany twee albums met zijn band The Shakes, waarmee hij o.a. in het voorprogramma van The Who speelt.
Dany verblijft in Engeland om zijn muzikale horizon te verbreden, dit resulteert in het optreden en opnemen met diverse engelse bands. Terug in België richt hij met de uit Engeland meegekomen zanger/pianist Michael Fowler de formatie Lee op. Twee van hun singles verkopen heel goed in Frankrijk.
Eind jaren zeventig gaat hij naar Nederland om als opvolger van Ferdi Karmelk met Herman Brood te gaan spelen. Dit is het begin van een van de meest succesvolle bands uit de geschiedenis van de rockmuziek in de Benelux: Herman Brood & his Wild Romance. Hij schrijft samen met Herman een groot aantal hits, waaronder Saturday Night, goed voor een zeventiende plaats in de amerikaanse top 100.
Van 1991 tot 1994 speelt hij met Bart Peeters in de belgische band The Radios. Ook nu laat Dany zich weer gelden als gitarist en componist. Het succes van de band is enorm, alle albums die ze uitbrengen worden goud/platina in België en ze spelen altijd voor uitverkochte zalen.
Vanaf 2015 toert hij met zijn band "Danny Lademacher's Wild Romance" door Europa.

Danny Lademacher
17 juni 1950, Etterbeek, Belgie

Official website

GENRE

Rock · Pop

ALBUMS

VIDEO

abonneren youtube

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   290   gigs van optredene gitaristen gevonden

vr 28 jun 2024 17:00 Wild Romance tickets
za 28 sep 2024 21:00 Wild Romance tickets
za 2 nov 2024 20:30 Wild Romance tickets
vr 31 jan 2025 20:00 Wild Romance tickets

GEAR

Doodad Danny Lademacher XL Sign guitarpoll
Doodad Danny Lademacher XL Sign
Doodad Dany Lademacher Blue Top - guitarpoll
Doodad Dany Lademacher Blue Top
Gibson Les Paul Standard guitarpoll
Gibson Les Paul Standard