George Kooymans

n

George Kooymans is de gitarist en medeoprichter van Golden Earring, de langstlevende en meest succesvolle rockgroep die Nederland ooit heeft voortgebracht.
Kooymans richtte in 1961 samen met jeugdvriend en bassist Rinus Gerritsen het instrumentale rock & roll-combo The Tornados op. Niet lang daarna had een Britse groep met dezelfde naam een internationale hit met "Telstar", en Kooymans en Gerritsen veranderden de naam van de band in de Golden Earrings, naar een nummer van Peggy Lee.
In 1965 werden ze de eerste Nederlandse rockgroep die een volledig album opnam; Just Earrings, zij scoorden de eerste hit in Nederland; Please Go . Drie jaar later scoorden ze hun eerste Nederlandse nummer één met Dong-Dong-Di-Ki-Di-Gi-Dong, gevolgd door de door Kooymans geschreven hit Just a Little Bit of Peace in My Hart.
In 1970 begon Kooymans met het schrijven van liedjes voor andere groepen waaronder Seasons van Earth & Fire. Ondertussen werd de bandnaam verander in Golden Earring.
Kooymans (net als leadzanger Barry Hay) maakte in 1971 een korte omweg naar solo-opnames met het album "Jojo" dat werd uitgebracht op Polydor.
Hay en Kooymans schreven samen veel van Golden Earring materiaal, waaronder de internationale hit "Radar Love", die ze in 1974 in Amerika doorbrak en nog steeds een vast onderdeel van de albumrockradio is. Golden Earring's overzeese momentum vertraagde even snel als het was toegenomen, maar ze bleven overvloedig opnemen in hun thuisland. Punk en new wave dwong hen om hun geluid opnieuw uit te werken, en in 1982 keerden ze terug naar internationale bekendheid met het album Cut en de U.S.-top-tien-hit Twilight Zone, een compositie van Kooyman die eigenlijk als solo-uitgave was gepland.
Golden Earring keerde in 1990 terug naar een groot label en nam een ​​reeks succesvolle albums en singles op die tot in het nieuwe millennium standhielden. In 1995 ontdekten Kooymans en Hay de vrouwelijke rockzangeres Anouk en schreven ze materiaal voor haar debuutalbum Together Alone uit 1997, waarmee ze een ster werd in Nederland. Golden Earring vierde in 2001 hun 40-jarig jubileum en Kooymans bereikte in 2010 de Nederlandse hitparade met On Location, opgenomen als duo met de Amerikaanse zanger Frank Carillo.

In 2021 wordt bekend dat de 72-jarige George Kooymans lijdt aan de progressieve spierziekte ALS. Daarmee is meteen het lot van de 60 jaar oude Haagse band bezegeld. Optreden zit er niet meer in.

George Kooymans
11 maart 1948, Den Haag, Nederland

Official website

GENRE

Rock · Pop

ALBUMS

IDEO

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson 1957 Les Paul LPB 3 Black Beauty guitarpoll
Gibson 1957 Les Paul LPB-3 Black Beauty
Gibson 1960 Les Paul Standard guitarpoll
Gibson 1960 Les Paul Standard
Fender 1969 Stratocaster
blueberry handmade guitarpoll
Blueberry handmade
Gretsch 6120 Nashville Vintage Orange Lacquer guitarpoll
Gretsch 6120 Nashville Vintage Orange Lacquer
Harmony Rocket Hollowbody guitarpoll
Harmony Rocket Hollowbody
Harmony 60's H165 guitarpoll
Harmony 60's H165
BC Rich 10-string guitarpoll
BC Rich 10-string
Fender 1967 Coronado II guitarpoll
Fender 1967 Coronado II

Haar Trad T hollow guitarpoll
Haar Trad T hollow
Martin Bellezza Bianca guitarpoll
Martin Bellezza Bianca

Henrik Freischlader

n
Zijn muziekstijl kan niet als pure blues worden omschreven. Hij mixt vaak muziekstijlen als rock, jazz, soul en funk, ook al is blues de basis van al zijn nummers. Zijn gitaarspel wordt beïnvloed door Gary Moore, Stevie Ray Vaughan, B.B. King, Peter Green, Albert Collins en Albert King. Hij leert zichzelf op jonge leeftijd gitaar, drums en basgitaar spelen.

Henrik Freischlader
3 november 1982, Wuppertal, Duitsland

Official website

GENRE

Funk · Rock · Blues

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

GEAR

Gibson '59 Les Paul Standard
  • Gibson Les Paul
  • Haar sunburst Stratocaster-kopie met Fender-embleem op headstock.
  • Fender telecaster

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

Richard Hallebeek

n

Richard Hallebeek begon op zijn tiende jaar gitaar te spelen.
Hij speelde aanvankelijk in wat locale Jazz- en Rockbands en werd beïnvloed door Pat Martino, Allan Holdsworth, Scott Henderson´s eerste album Spears, Eddie Van Halen en Pat Metheny.
Al op zijn 17e begon hij aan het Hilversumse Conservatorium te studeren, een conservatorium bekend in Europa vanwege zijn goede Jazzopleiding.
In 1994 ontving hij een beurs voor een buitenlandse studie van het Prins Bernhard Fonds.
Eind ´94 vertrekt hij naar Los Angeles voor een studie ear training, compositie en improvisatie aan het het Musician´s Institute. Studiegenoten zijn oa Scott Henderson, Dan Gilbert, TJ Helmerich en Brett Garsed. Hij sluit zijn studie “Cum Laude” af.
Begin ´95 tekent Richard met de jonge Finse gitarist Antti Kotikoski en Mark Varney, een 4-jarig platencontract bij het Legato label. De eerste cd Generator werd in november ´96 uitgebracht. Op het album spelen oa Scott Henderson, Frank Gambale, Dan Gilbert, Scott Kinsey and Carl Verheyen mee.
In 2003 vind Richard dat het tijd geworden is om zijn muziek in eigen beheer uit te brengen. Hij start met het Richard Hallebeek Project en krijgt hulp van zijn muzikale vrienden Shawn Lane en Brett Garsed die beiden een aantal solo´s spelen. In de band spelen verder drummer Bas Cornelissen, keyboard virtuoso Lale Larson die beiden een grote creatieve bijdrage leveren tijdens het opnameproces van de eerste RHP-cd.

Richard Hallebeek
2 augustus 1969, Bilthoven, Nederland

Official website
GuitarSchool

GENRE

Rock · Jazz · Fusion

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Suhr Classic Ice Blue with GK3 pickup guitarpoll
Suhr Classic Ice Blue with GK3 pickup
Suhr custom build Richard Hallebeek guitarpoll
Suhr custom build Richard Hallebeek

Suhr Custom built modern guitarpoll
Suhr Custom built modern
Haar RH-1 Richard Hallebeek signature guitarpoll
Haar RH-1 Richard Hallebeek signature