Eccleshall

De hoofdactiviteit van Chris Eccleshall (1948-2020) was het op maat maken van akoestische en elektrische gitaren, hij produceerde ook een standaardreeks solidbody-elektronica produceerde onder de naam "Electric Lady" en maakte massieve elektrische mandolines, akoestische mandolines, mandola's en bouzouki's.
Eccleshall is oorspronkelijk opgeleid als vioolbouwer bij W.E. Hill and Sons uit Bond Street, Londen. Hij kreeg het uiteindelijk zo druk, vooral met het werk aan meerdere instrumenten van Rory Gallagher, dat hij zijn eigen werkplaats oprichtte en fulltime gitaren ging maken. Britse gitaarbouwers waren destijds ondergewaardeerd, maar Eccleshall was een van de eersten die erkenning kreeg, samen met Tony Zemaitis en John Birch. Hoewel zijn naam beter bekend is bij insiders dan bij het grote publiek, werd Eccleshall een gevestigde naam als een van 's werelds toonaangevende gitaarmakers.
Begin jaren 1980 sloot Eccleshall een licentieovereenkomst met het Japanse merk Kimbara om een ​​door Eccleshall ontworpen Stratocaster-stijl gitaar te maken en te distribueren. Eccleshall reisde naar de Japanse fabriek om toezicht te houden op de installatie en was erg tevreden met de Japanse technische normen. Deze gitaren zijn zeer zeldzaam . In 1986 ontwortelde Eccleshall uit zijn geboorteland Ealing om naar Dartington te verhuizen en een paar jaar later verhuisde zijn werkplaats weer naar Buckfastleigh.
Eccleshall werkte gedurende zijn hele carrière veel met leerlingen en assistenten en trainde en adviseerde andere gitaarbouwers, waaronder George Lowden en Kevin Chilcott.

logo eccleshall guitarpoll

Eccleshall
Engeland
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Eccleshall: