National Reso-Phonic

National Reso-Phonic Guitars is een fabrikant van resonatorgitaren en andere resonatorinstrumenten, waaronder resonatormandolines en resonatorukeleles. Hoewel de naam, branding en productlijn lijken op de originele National String Instrument Corporation, heeft dit bedrijf geen historische connectie met dat bedrijf.
Het bedrijf werd in 1989 opgericht door Don Young en McGregor Gaines in een garage in Californië. Ze begonnen met het produceren van resonatorgitaren onder de naam "National Reso-Phonic Guitars".
Sinds 1990 is de fabriek gevestigd in San Luis Obispo, Californië. Het produceert jaarlijks meer dan 1000 instrumenten, in meer dan 50 verschillende modellen. Het bedrijf herstelt bijna elke vintage National gitaar in originele staat.
De National Reso-Phonic Guitars-modellenreeks omvat niet alleen de tricone- en biscuitmechanismen die op de originele National-instrumenten worden gebruikt, maar ook het omgekeerde kegelontwerp dat op de Dobro wordt gebruikt. National bouwt en bewerkt ook kleine onderdelen voor andere Noord-Amerikaanse gitaarbouwers.

logo national reso-phonic guitarpoll

National Reso-Phonic
San Luis Obispo, Californië, USA
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van National Reso-Phonic: