Duesenberg

Duesenberg is een merk van het in Hannover gevestigde bedrijf Göldo Music. Ze maken elektrische gitaren, lapsteels, elektrische bassen in art-decostijl en andere muziekapparatuur zoals gitaarversterkers en effectpedalen.
In 1978 richtte Dieter Gölsdorf Rockinger Guitar op in Hannover, een voorloper van Duesenberg Guitars. Hij produceerde kits voor elektrische gitaren en vond met de hulp van Matthias Jabs het eerste locking trem-systeem ter wereld uit onder de naam Rockinger Tru Tune Tremolo (door de snaren te blokkeren tijdens het bedienen van de vibrato-hendel), dat iets later verscheen als Edward van Halen tremolo onder licentie van Kramer Guitars in de VS.
Het merk Duesenberg werd al in 1986 door Dieter Gölsdorf gebruikt voor futuristische ontwerpen van heavy metal gitaren. Vanaf 1991 werd het merk voor het eerst gebruikt als onderdeel van het eigen bedrijf, Göldo Music GmbH, Hannover.
In 1995 ontwikkelde Gölsdorf een nieuwe gitaar genaamd Starplayer. Het was een semi-akoestische elektrische gitaar met een plat sparren bovenblad, twee pickups, een esdoorn hals en tal van toepassingen in Art Deco stijl. Deze gitaar was een voorloper van Duesenbergs latere meest succesvolle elektrische gitaar, de Starplayer TV. Met hun klassieke decoratieve elementen en de vaak onconventionele kleurstelling verwijzen Duesenberg instrumenten naar de gitaarbouwkunst van de jaren '50 en '60.

logo duesenberg guitarpoll

Duesenberg
Hannover, Deutschland
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Duesenberg:

Video