G&L

G&L is een Amerikaanse gitaarproducent die eind jaren 70 werd opgericht door Leo Fender, George Fullerton en Dale Hyatt.
G&L produceert elektrische gitaren en basgitaren met ontwerpen gebaseerd op enkele klassieke Fender-instrumenten. Het bedrijf produceert ook effectapparaten. G&L's meest opvallende speler is Jerry Cantrell, zanger en gitarist van Alice in Chains, die sinds de jaren '80 verschillende modellen van de gitaar heeft gespeeld, Cantrell heeft ook zijn eigen kenmerkende Tribute Series Rampage en Superhawk.
De meest geavanceerde verbeteringen die Leo Fender en George Fullerton aanbrachten zijn terug te vinden in de G&L-instrumenten zoals
de "Magnetic Field Design" (MFD-)pickups, een keramische staafmagneet in combinatie met zachte ijzeren poolstukken met instelbare hoogte, ze stellen een speler in staat om de pickup-output per snaar in te stellen. MFD's staan ​​bekend om hun kenmerkende toon, die helderheid en kracht combineren.
De "Dual-Fulcrum Vibrato".
De G&L "Saddle-Lock bridge" maakt gebruik van een kleine inbusschroef aan de zijkant van de brug om de zijwaartse beweging van de afzonderlijke snaarzadels te verminderen. Het ontwerp en de stevige afmetingen van de brug zijn bedoeld om verlies van ondersteuning door deze zijwaartse beweging te voorkomen door de zadels aan elkaar te vergrendelen.
Het "Tilt Neck Mechanism" ontworpen en gepatenteerd door George Fullerton. Deze functie wordt niet meer gebruikt en was een overdracht van de productie van Music Man.
Het "bi-cut nekontwerp" omvatte het in de lengte doorsnijden van de hals loodrecht op de plaats waar de toets later wordt geïnstalleerd, een kanaal voor de truss-stang en vervolgens de twee nekstukken weer aan elkaar gelijmd.

logo g&l guitarpoll

G&L
2548 Fender Avenue, Fullerton, CA 92831, USA
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van G&L:

Video