Xotic

Het eenmansbedrijf begon in 1998 de San Fernando-valley, Californië met het produceren van hoogwaardige basgitaren en basvoorversterkers. Xotic Basgitaren hadden een functie nodig die hen onderscheidde van de concurrentie en dus werd de ingebouwde Tri-Logic Bass Preamp gecreëerd.
Een belangrijk onderdeel van Xotic is de fabricage van effectpedalen.
In 2009 Xotic meer erkenning en de vraag naar producten werd te groot om te blijven werken vanuit een kleine garage in San Fernando Valley.
Om plaats te maken voor de toekomst was een verandering nodig en werd er verhuisd naar Van Nuys, CA.
Met de oprichting van het nieuwe hoofdkantoor kon het bedrijf overuren maken en tegen het einde van het jaar bracht Xotic een van zijn bestverkochte pedalen tot nu toe uit, de Xotic EP Booster.
Tegenwoordig blijft Xotic gitaren, bassen en pedalen ontwerpen en produceren. Xotic's belofte aan hun klanten is om producten te ontwerpen/maken die niet alleen geweldig klinken, maar hen ook als artiesten inspireren.

logo xotic guitarpoll

Xotic
Californie, USA
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Xotic:

Line 6

Line 6 is een fabrikant van muziekinstrumenten en audioapparatuur. Hun productlijnen omvatten elektrische en akoestische gitaren, basgitaren, gitaar- en basversterkers, effectunits, USB-audio-interfaces en draadloze gitaar/bas-systemen. Het bedrijf werd opgericht in 1996 en heeft zijn hoofdkantoor in Calabasas, Californië.
Line 6 importeert haar producten voornamelijk uit China. Sinds december 2013 is het een volledige dochteronderneming van de Yamaha Corporation.
Marcus Ryle en Michel Doidic (twee voormalige Oberheim-ontwerpers) waren mede-oprichters van Fast-Forward Designs in 1996 hernoemd naar de huidige naam Line 6.Geschiedenis

Hun eerste digitale gitaarversterker was de de AxSys 212, een combo-versterker met twee 12-inch luidsprekers. Dit werd in 1997 gevolgd door de Flextone.
Het bedrijf onderging begin jaren 2000 een snelle expansie door het succes van hun Pod-productlijn, die modelleringscircuits isoleerde van de AxSys-versterker.
Digitale modellering probeert de unieke kenmerken van muziekinstrumenten en professionele audioapparatuur na te bootsen.
Early Line 6-producten gebruikten digitale modellering om de kenmerkende klank van een gitaarversterker/luidsprekercombinatie na te bootsen. Verdere ontwikkeling van de modelleringstechnologie van Line 6 heeft de emulatie uitgebreid met talrijke combinaties van gitaarversterkers en gitaarkasten, gitaareffecten, microfoons en zelfs verschillende gitaren en andere instrumenten met frets.
Hoewel Line 6 begon met een modellerende gitaarversterker, was hun doorbraak misschien wel de POD-gitaarprocessorlijn en zijn latere varianten, deze modelleringstechnologie was de basis voor de meeste Line 6-producten, van gitaarversterkers tot software en computer audio-interfaces. Line 6 heeft een actieve gebruikersgemeenschap en biedt software waarmee gebruikers gemakkelijk patches of apparaatinstellingen voor veel van Line 6-producten kunnen downloaden en delen.

logo line 6

Line 6
Calabasas, California, United States
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Line 6:

Vox

Vox is een fabrikant van muziekapparatuur en instrumenten, opgericht in 1957 door Thomas Walter Jennings in Dartford, Kent, Engeland.
Het bedrijf is vooral bekend door de Vox AC30 gitaarversterker, gebruikt door The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Yardbirds, Queen, Dire Straits, U2, Manilarajj en Radiohead, het Vox Continental elektrisch orgel, het Vox wah-wah pedaal gebruikt door Jimi Hendrix, en een serie innovatieve elektrische gitaren en basgitaren. Sinds 1992 is Vox eigendom van het Japanse elektronicabedrijf Korg.

Vox AC30 guitarpoll Vox AC30

logo vox

Vox
Engeland
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Vox:

Guyatone

Guyatone, een van de eerste gitaarfabrikanten in Japan, begon met de productie in 1933 door dhr Mitsuki.
De naam "Guyatone" vertaalt zich ruwweg naar "klusjesmanmuziek" en begon in 1951 op instrumenten te verschijnen, evenals op versterkers en pedalen.
In 2013 bundelde Guyatone zijn krachten met DeMont Guitars uit Oswego, IL, VS en produceert nu in zowel de VS als Japan.
Toshihiko Torii leidt de Japanse divisie. Hij deed elektronica-engineeringwerk voor Takamine, Sony, Roland, HAO en meer.
Nathaniel DeMont (VS) is gespecialiseerd in lopende projecten zoals CNC- en CAD-programmering, ontwerp en houtbewerking.

logo guyatone guitarpoll

Guyatone
Japan
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Guyatone: