Harley Benton

Harley Benton is een merknaam van Thomann muziekinstrumenten (Duitsland). Producten zijnt vooral uit gitaren, basgitaren en aanverwante producten. De gitaren worden in Azië geproduceerd naar specificaties van Harley Benton.
In 2019 kreeg Harley Benton een eigen website om zich ook buiten Europa en buiten de webwinkel van Thomann om sterker te profileren. Het merk staat onder leiding van productmanager en gitarist Benedikt Schlereth die ook het gezicht van Harley Bentons reclamecampagnes is.
De beschikbare modellen zijn veelal goedkope kopieën van en varianten op bekende gitaarmodellen zoals Gibson Les Paul of Fender Stratocaster.
De beginnersgitaren zijn goedkope gitaren van goedkopere houtsoorten, hoewel er ook goed klankhout wordt gebruikt. Zo zijn de naturel basgitaren gemaakt van Amerikaanse es (Fraxinus americana) en wordt ook populierenhout toegepast. Duurdere modellen zijn gebouwd van betere houtsoorten en kwalitatief betere componenten van Grover, Gotoh, Wilkinson en Roswell.
In 2019 werd ook een lijn akoestische gitaren in het middensegment geïntroduceerd. Een aantal modellen is volledig van massief hout gebouwd.

logo harley benton guitarpoll

Harley Benton
Thomann GmbH
Treppendorf
Hans-Thomann-Straße 1
D-96138 Burgebrach, Germany
Official website

Models

Video

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Harley Benton:

your admin