Greg Howe

Home Rock Greg Howe
n

Na zijn middelbare school speelt hij in het clubcircuit van New Jersey, samen met zijn broer Albert (zanger).
Greg Howe's solocarrière begon nadat hij in 1987 een demotape naar Shrapnel Records had gestuurd, waarna hij meteen werd gecontacteerd door oprichter Mike Varney.
Zijn  debuutalbum werd uitgebracht in 1988, het werd zijn best verkochte album. Een artikel uit 2009 in Guitar World Magazine rangschikte het album als tiende in de top tien aller-tijden-Shred-albums.
Het jaar daarop speelt hij met broer Albert in de hardrockgroep Howe II. Op het Shrapnel-label brachten ze twee studioalbums uit: High Gear (1989) en Now Hear This (1991).
Zijn tweede soloalbum, Introspection, werd uitgebracht in 1993. Hierop is zijn stijl radicaal veranderd, van de ongecompliceerde instrumentale rock naar een meer jazz-fusion-achtige stijl die tot op de dag van vandaag herkenbaar en uniek is; enkele van zijn kenmerkende eigenschappen zijn snelle legato passages met de linkerhand (sterk beïnvloed door jazzfusion-gitarist Allan Holdsworth), en het veelvuldige gebruik van tikken en vreemde maatsoorten. Een bijzonder opmerkelijk aspect van Howe's legato-techniek is de "hammer-on from nowhere", waarbij een noot op een snaar wordt gehamerd zonder eerst te worden geplukt.
De drie volgende albums, Uncertain Terms (1994), Parallax (1995) en Five (1996), waren allemaal een consistente voortzetting van het geluid van Introspection.
Op het jazzgeoriënteerde label Tone Center Records maakt hij het album Hyperacuity (2000), een van zijn meest prominente experimenten met jazzfusion.
Na het album Extraction (2003) bracht hij in 2008, na een lange pauze zijn achtste studioalbum Sound Proof uit. Het zou weer negen jaar duren tot Howe's volgende solo-release, Wheelhouse (2017), die wordt beschreven als zijn meest persoonlijke werk tot nu toe.

Greg Howe
8 december 1963, New York City, USA
Official website
GuitarSchool

GENRE

Rock · Fusion · Jazz

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   327   gigs van optredene gitaristen gevonden

vr 18 okt 2024 20:15 Greg Howe tickets

GEAR

Kiesel GH3 Greg Howe Signature guitarpoll
Kiesel GH3 Greg Howe Signature
Kiesel Lyra GH signature - guitarpoll
Kiesel Lyra GH signature