Prince

n

PRINCE, geboren Prince Rogers Nelson, was een van de grootste artiesten van de jaren tachtig van de vorige eeuw.
Prince wordt in 1958 in Minneapolis geboren als Prince Roger Nelson. Zijn moeder Mattie Shaw is jazz-zangeres en zingt in het combo van vader John Nelson. Pa heeft als artiestennaam Prince Rogers en zo is er ook weer een verklaring voor de toch wel wat opvallende voornaam van His Royal Badness.
De kleine Prince leert al snel de begintunes van zijn favoriete TV-programma's op de piano na te spelen, hij wordt door het muzikantenvirus aangestoken en leert zichzelf gitaar en drums spelen.
In 1977 tekent hij een contract voor drie solo-albums. Hij krijgt de platenmaatschappij ook nog eens zo gek dat hij de albums zelf mag produceren. In 1978 komt dan zijn debuutalbum For You uit. De single 'I Wanna Be Your Lover' wordt zijn eerste Amerikaanse nummer 1 hit.
Zijn wereldwijde doorbraak komt echter met de soundtrack van de film Purple Rain, waarin hij ook de hoofdrol speelt. Daarna blijft Prince aan de lopende band albums en hits produceren, van zowel zichzelf als van bandleden Wendy and Lisa en Sheila E. Ondertussen wordt de eigen studio, Paisley Park, gebouwd. Tussen 1985 en 1993 brengt Prince een waslijst aan releases uit en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten.
Op 21 april 2016 wordt de wereld geschokt door het bericht dat Prince Roger Nelson op 57-jarige leeftijd is overleden, zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

Prince
7 juni 1958, Minneapolis, Minnesota, USA
21 april 2016, Chanhassen, Minnesota, USA
Official website

GENRE

Blues · Rock · Pop · Funk · Soul

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   259   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Schecter Prince Cloud guitarpoll
Schecter Prince Cloud
Schecter Prince Symbol Purple guitarpoll
Schecter Prince Symbol Purple
Hohner Mad Cat Telecaster guitarpoll
Hohner Mad Cat Telecaster
Fender Stratocaster Custom Shop gold-plated guitarpoll
Fender Stratocaster Custom Shop gold-plated
Vox HDC-77 guitarpoll
Vox HDC-77
Fender Stratocaster Prince modified guitarpoll
Fender Stratocaster Prince modified

Rory Gallagher

n

Bluesgitarist Rory Gallagher begon zijn carrière in de jaren zestig in Ierland, hij speelde in verschillende showbands. In 1965 vormde hij zijn eigen band, Taste, een op blues gebaseerd rocktrio. Ze hadden enig succes en brachten een paar albums uit, maar gingen in 1971 uit elkaar. Gallagher ging daarna solo en bracht datzelfde jaar een titelloos album uit. Het album was een financieel succes en leidde ertoe dat Gallagher in 1972 werd gevraagd om bij te dragen aan het album "The London Muddy Waters Sessions" van blueslegende Muddy Waters, waarmee hij  een grote populairiteit vergaarde ook in Engeland en de USA.
Hoewel hij in de jaren zeventig bleef optreden en opnemen, was zijn populariteit in de jaren tachtig afgenomen.
In 1990 maakte hij een sterke comeback met het album "Fresh Evidence".
Hij kreeg gezondheidsproblemen met zijn lever. In 1995 werd hij opgenomen in het ziekenhuis in Londen voor een levertransplantatie. Na diverse complicaties stierf hij op 14 juni van dat jaar in Londen.

Rory Gallagher
2 maart 1948, Ballyshannon, County Donegal, Canada
14 juni 1995, London, Engeland
Official website

GENRE

Rock · Folk · Blues

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

GEAR