Vigier

Vigier is een Franse producent van elektrische- en basgitaren. Het merk werd in 1980 opgericht door Patrice Vigier.
Naast de instrumentenbouw is Vigier tevens actief in de groothandel van muziekinstrumenten, versterkers en accessoires via zijn dochteronderneming High Tech Distribution.
Vigier produceert gemiddeld 500 instrumenten per jaar.
De productietijd voor een instrument is tussen 3 en 5 maanden wordt deels met de hand gedaan en deels met computergestuurde machines.
De gebruikte houtsoorten zoals els, esdoorn en essen komen uit Franse bossen terwijl palissander uit India komt en mahonie uit Honduras. Het hout wordt gesorteerd, gestoomd en natuurlijk gedroogd gedurende 3 tot 7 jaren tot het gewenste vochtigheidsgehalte wordt verkregen. Naast hout, gebruikt Vigier ook andere materialen zoals legeringen (Delta metal en iMetal) en phenowood, een samenstelling van houtcellulose en fenolhars.
De body is gemaakt uit twee delen. Het gewicht van het instrument wordt rond 3 kg gehouden. De halzen worden uitgerust met een koolstof staaf in plaats van een verstelbare halspen. Deze constructiemethode wordt 10/90 Neck System benoemd. De instrumenten worden uitgerust met DiMarzio-potmeters, Switchcraft-pluggen, teflon topkammen en verzonken bandknoppen.

logo vigier guitarpoll

Vigier
Grigny, Frankrijk
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Vigier: