SVL Guitars

SVL Guitars gevestigd in Hampshire (Engeland) eenmans bedrijf van Simon Law gebaseerd op goede klantenservice en een zoektocht naar de perfecte gitaar met de perfecte toon.
Simon Law richtte SVL Guitars op na meer dan 16 jaar als professioneel gitaarreparateur te hebben gewerkt. Hij raakte meer teleurgesteld in de zogenaamde 'custom shop' en 'boutique' gitaren, ze probeerde meer erg mooi te zijn dan echt goed te spelen en ongelooflijk te klinken.
Elke gitaar is met de hand gebouwd van het allerbeste duurzame klankhout, gespoten met ultradunne lagen nitrocellulose, dit helpt het hout te ademen en zeer resonerend te blijven, er wordt geen polyfinish gebruikt op de gitaren, de halzen zijn op dezelfde manier afgewerkt en vervolgens behandeld met een gepatenteerd afwerkingsproces om ze een prachtig speelgevoel te geven.
De afwerkingen zijn zo mooi en dun en ze zullen hoe dan ook vrij snel verouderen, waardoor de gitaar een veel natuurlijkere, sierlijke leeftijd krijgt, de hardware wordt op verzoek ontglanst.
Alleen de allerbeste hardware en op maat gemaakte pickups worden gebruikt, elektronica komt van CTS, CRL, Sprague, Mallory en Switchcraft, alle potten komen zeer nauw overeen met een tolerantie van 3% of minder.
Topkammen worden met de hand gesneden van vintage bot.

SVL Guitars
Hampshire, Engeland
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van SVL Guitars: