Stoney Creek Guitars

Stoney Creek Guitars staat voor een eerlijke handgebouwde gitaar. We hebben besloten om old school te werken en alles met de hand te maken wat, afgezien van het feit dat elke gitaar extra aandacht krijgt, erg leuk is om te doen. Onze gitaren onderscheiden zich door hun soepele bespeelbaarheid, het gebruik van speciale houtsoorten en authenticiteit. Elke gitaar is uniek in zijn soort en er is met groot vakmanschap en precisie voor detail aan gewerkt.
Stoney Creek gitaren maakt deel uit van de De Haan Guitars. De Haan Guitars werd 7 jaar geleden opgericht door gitaarbouwer Frank de Haan.
Om het 5-jarig jubileum van De Haan gitaren te vieren, richtte Frank de Haan in samenwerking met Ruben van der Kleij een tweede merk op genaamd ‘Stoney Creek Guitars’. Dit gloednieuwe merk met internationale ambities, produceert 5 verschillende modellen: de Rochelle, Turmaline, Flint, Zircon en Boulder (bas). Sinds het voorjaar van 2020 bouwt ‘Stoney Creek Guitars’ ook een commerciële lijn genaamd ‘the Contemporary series’.
De gitaren zijn zeer goed gebouwd met uiterste precisie. Ze vallen op door het gebruik van verschillende soorten speciale houtsoorten, hun ruige en stoere uiterlijk, gemakkelijke bespeelbaarheid en authentieke klank. Stoney Creek biedt ook de mogelijkheid om je eigen gitaar te ontwerpen, die dan op verzoek worden gebouwd.

Stoney Creek Guitars
Nederland, Heiloo
Official website

Models

Stoney Creek Turmaline
Stoney Creek Rochelle
Stoney Creek the Flint
Stoney Creek Zircon
Stoney Creek Obsidian

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Stoney Creek Guitars: