Silvertone

Silvertone was een merk geproduceerd/verkocht door warenhuis Sears voor haar assortiment van consumentenelektronica en muziekinstrumenten (1916 tot 1972).
De rechten op het merk Silvertone werden in 2001 gekocht door het Zuid-Koreaanse bedrijf Samick Music. Samick verkocht muziekinstrumenten onder het merk Silvertone en bracht enkele historische modellen opnieuw op de markt, totdat het merk uiteindelijk werd stopgezet.
Muziekinstrumenten die met het merk Silvertone werden verkocht, waren elektrische en akoestische gitaren, bassen en ukeleles.
Silvertone-gitaren werden populair bij beginnende muzikanten vanwege hun lage prijs en brede beschikbaarheid in Sears-winkels en de Sears-catalogus. De Canadese band Chad Allan en The Silvertones (later The Guess Who) ontleenden haar naam aan deze reeks instrumenten.
Silvertone instrumenten en versterkers werden vervaardigd door verschillende bedrijven, waaronder Danelectro, Valco, Harmony, Thomas, Kay en Teisco.
De gitaren, vooral de modellen uit de jaren 60, worden tegenwoordig hoog gewaardeerd door verzamelaars. Twee van de bekendste Silvertone-aanbiedingen zijn de door Danelectro gebouwde Silvertone 1448 en 1449, gemaakt in het begin van de jaren 60. De 1448 had een enkele lipstick-pickup terwijl de 1449 was uitgerust met een configuratie van twee pickups en werd in 1964 opgevolgd door het 1457-model. De koffers van deze gitaren hadden een kleine ingebouwde versterker en de gitaren zelf hadden een zeer korte 18-frethals.

logo silvertone guitarpoll

Silvertone
USA
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Silvertone: