Patrick James Eggle

Patrick James Eggle werd aangemoedigd door zijn ouders om als houtbewerkingsproject een gitaar te bouwen. Ontevreden met het resultaat trok hij de gitaar uit elkaar en begon aan een andere, en toen nog een...; een obsessie was geboren!
De afgelopen decennia heeft Patrick een reputatie opgebouwd met het ontwerpen en bouwen van kwaliteits-gitaren, waarvan sommige eigendom zijn geweest van iconen zoals Toni Iommi, Albert Lee en Rory Gallagher om er maar een paar te noemen. Hij is een veelgevraagd spreker op gitaartentoonstellingen en muziekshows.
Tegenwoordig werkt hij met een klein team van ambachtslieden, die een beperkt aantal hoogwaardige met de hand gemaakte elektrische gitaren produceren vanuit de werkplaats in Oswestry. Het doel is om gitaren te produceren die niet alleen visueel opvallend zijn, maar ook superieure bespeelbaarheid en klank bezitten.
Door ervoor te zorgen dat alleen de beste materialen worden gebruikt, besteedt Patrick veel van zijn tijd aan reizen en het onderzoeken van afgelegen locaties om prachtige en unieke houtsoorten te kopen en zijn leverancierslijst uit te breiden.

logo patrick james eggle guitarpoll

Patrick James Eggle
Oswestry, Shropshire, SY10 8GA, UK
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Patrick James Eggle: