logo linus guitarpoll

Linus

Uit overtuiging houd gitaarbouwer Peter Steinacher het vooral bij de traditionele en klassieke vormen. Om de bouwmethodes te optimaliseren, neem hij de vrijheid om kleine veranderingen of aanpassingen door te voeren, niet extreem, want veranderingen tegen elke prijs zijn nooit het doel.
In 2008 kwam hij op het idee om een ​​elektrische gitaar te bouwen voor zijn toen zevenjarige zoon Linus, aangepast aan zijn fysieke kenmerken. Dit model kreeg de naam First Love Custom. Tijdens het bouwen van dit instrument realiseerde hij zich dat er meer gitaren zouden volgen. In de loop van zijn professionele carriere geeft hij ook vrijwillige bouwworkshops voor jongeren.
Om zo veelzijdig mogelijk te zijn, bouwt hij instrumenten met een grote verscheidenheid aan ontwerpen en modellen; archtop gitaren, archtop ukeleles, thinline elektrische ukeleles, gypsy jazz gitaren, akoestische gitaren en een aanzienlijk aantal elektrische gitaarmodellen, tot grote vreugde van vrienden en familieleden.
Door deze aanpak heb ik veel geleerd en op verschillende manieren met het onderwerp om kunnen gaan.
In 2014 besloot hij zich uitsluitend te wijden aan het maken van gitaren, het idee was geboren om gitaren van Linus op de markt te brengen.

logo linus guitarpoll

Linus
Linus a passion for guitars e.U.
Langackerweg 26a
A-6971 Hard
Oostenrijk
tel. 0043 (0)6509436002
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Linus: