Lewis

Bill Lewis was van oorsprong een flamencogitarist en gitaarbouwer. Hij studeerde in Spanje, volgde masterclasses bij Andres Segovia en werkte eind jaren '50 voor een kleine gitaarfabrikant 'Los Guitarerros de Mallorca.
Lewis had als ontwerpadviseur gewerkt voor enkele grote namen in de gitaarbouw en had contacten in de hele industrie. Michael Gurian, een oude vriend,hielp Bill een kleine fabriek op te zetten.
De gitaarwinkel van Lewis in Vancouver was in de jaren 60 en 70 een mekka voor liefhebbers, een van de weinige winkels in Canada waar je goede, degelijke informatie over instrumenten en hun constructie kon krijgen.
Bill richtte vervolgens Lewis Luthiers' Supply op, waarbij hij veel speciale gereedschappen aan gitaarbouwers aanbood, waarvan Bill sommige zelf had ontworpen en in Europa had vervaardigd.
De broer van Bills zat in de houtkap en samen begonnen ze met het oogsten en herzagen van western red cedar, die Bill wereldwijd als topmateriaal verkocht.
Begin jaren 80 verkocht Bill Lewis Luthiery verkocht aan een groep mensen in Californië, waar het werd omgevormd tot Luthiers' Mercantile.

logo lewis guitars guitarpoll

Lewis
Canada
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Lewis: