Fano

Dennis Fano, oprichter van Fano Guitars, repareerde gitaren bij Matt Umanov Guitars in New York. In 2001 besloot hij zich fulltime op de gitaarbouw te richten.
Het vlaggenschip van Fano is de Alt de Facto serie, die verkrijgbaar is in een reeks stijlen en configuraties, waaronder een "distressed" afwerking die de gitaar de indruk geeft dat hij aan slijtage onderhevig is.
In januari 2016 introduceerde Fano een Standard Series-lijn van gitaren, bestaande uit de JM6- en SP6-modellen, een betaalbare lijn van signature gitaren van een van de meest gerespecteerde custom bouwers in de industrie, nieuw en toch vertrouwd, superieur vakmanschap en unieke 'distressed' afwerkingen die deze gitaren uiteindelijk speelbaar en herkenbaar maken.
In 2017 werden de RB6 en TC6 Standard modellen aan de lijn toegevoegd, samen met in totaal 8 vintage kleuren en 2 verschillende stijlen nitrocellulose afwerkingen, medium "distress" of "NOS".
In januari 2018 introduceerde Fano de Standard Series basgitaar, JM4-FB. De gitaar wordt gelanceerd op de NAMM-wintershow in Anaheim, Californië.

logo fano guitarpoll

Fano
Scottsdale, Arizona, United States
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Fano: