Hamer

Hamer Guitars was een Amerikaanse fabrikant van elektrische gitaren, opgericht in 1973, in Wilmette, Illinois, door Paul Hamer en Jol Dantzig. De vroege instrumenten van het bedrijf hadden gitaarontwerpen gebaseerd op de Gibson Explorer (The Standard) en Gibson Flying V (Vector). Hamer Guitars wordt algemeen beschouwd als het eerste "boutique" elektrische gitaarmerk in vintage stijl dat zich specifiek richtte op professionele muzikanten, en was de eerste gitaarfabrikant die een 12-snarige basgitaar produceerde.
Het bedrijf werd in 1988 overgenomen door Kaman Music Corporation, dat in 2008 op zijn beurt werd gekocht door Fender Musical Instruments Corporation. Hamer bood een breed scala aan elektrische gitaren en elektrische bassen aan en legde sinds de oprichting de nadruk op het produceren van hoogwaardige instrumenten met vintage esthetiek en creatieve innovaties.
Kaman bracht een goedkopere lijn van in Azië gebouwde instrumenten op de markt, de Hamer XT Series en Slammer van Hamer, die in 2009 werd stopgezet.
Na een onderbreking van 4 jaar doordat Fender de Hamer-modellen in 2013 had stopgezet, werd het merk opnieuw geïntroduceerd als een dochteronderneming van KMC Music, die datzelfde jaar de terugkeer van Hamer Guitars op de NAMM Show aankondigde.

Hamer
Arlington Heights, Illinois, USA
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Hamer: