Futurama

Futurama-gitaren werden door Selmer naar Engeland geimporteerd als alternatief voor hun Hofner-assortiment eind jaren 50 en 60.
Het waren aantrekkelijke, redelijke kwaliteitsinstrumenten, geprijsd op een niveau dat door Britse gitaristen kon worden betaald.
De Futurama III/Grazioso was misschien wel het meest gebruikte exemplaar, een solide elektrische gitaar die toendertijd door de Britse rockbands werd gebruikt, in de dagen voordat de producten van Fender en Gibson in Groot-Brittannië verschenen!
In 1958/59 begon Selmer met de import van een solide gitaar met drie pickups die aanvankelijk werd vervaardigd in Blatn in Tsjecho-Slowakije onder de handelsnaam Resonet door de Drevokov Coöperatie, die ook meubels fabriceerde.
De "Grazioso" is een ontwerp van ene meneer Ruzicka de drijvende kracht achter de Resonet gitarentak.
Selmer veranderde de naam in hun catalogus in Futurama.
De Tsjechen haalden hun inspiratie eigenlijk uit een echte Strat die ze hadden geïmporteerd uit de Verenigde Staten in 1955!
Zodra de Britten kennis maakten met de Fender Stratocasters was de Futurama op slag vergeten, bestemd om weg te kwijnen in rommelwinkels en kofferbakverkopen.

Futurama
Tsjecho-Slowakije
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Futurama: