Cole Clark

Alle Cole Clark-gitaren zijn bijna volledig gemaakt van Australisch inheems, massief hout zoals Bunya Pine, Australian Blackwood en Californian Redwood, maar ook van Mahogany en Huon Pine, Queensland Maple, Silky Oak, European Maple en Maple Silkwood.
Het bedrijf zet zich in voor duurzaamheid en heeft bijna alle bedreigde fretboard-houtsoorten zoals palissander en ebbenhout vervangen door alternatieven zoals Blackbean en Sheoak.
Cole Clark produceert voornamelijk akoestische gitaren, maar waagt zich ook aan lapsteels en basgitaren. Eerder produceerde het bedrijf ukeleles en elektrische gitaren. Deze zijn momenteel (2022) niet meer in productie.
Het akoestische assortiment van Cole Clark omvat de FL Dreadnought-modellen in 6 en 12-snarige, AN grand auditorium en LL-reisgitaar. Door de houtcombinatiemogelijkheden hebben bovenstaande modellen maar liefst 30 verschillende combinaties en achter- en zijhout, vandaar een andere productnaam.
In een gezamenlijke locatie met basmaker Neil Kennedy uit Melbourne, bracht Cole Clark in 2017 de elektrische baslijn 'LLBN' uit.
Cole Clark maakt gebruik van een gepatenteerd '3-weg' pick-upsysteem dat drie elementen combineert (piëzo-montage onder het zadel, gezichtsbeugelsensor en een condensatormicrofoon) die samenwerken, waarbij ze alleen frequenties horen waarvoor ze het best geschikt zijn.
In 2019 bracht Cole Clark een reeks akoestische gitaren uit met extra Humbucker-pickups als tweede uitgang, waardoor de gitaren de mogelijkheid kregen om te schakelen tussen akoestische en elektrische tonen en de twee samen te voegen met een druk op de knop. Ze zijn er in FL, LL, AN, FL 12 string en het Lloyd Spiegel signature model.
Cole Clark produceert nu ook elektrische basgitaren, ontworpen door de Australische basbouwer Neil Kennedy. Ze zijn verkrijgbaar in 4- en 5-snarige modellen, gemaakt van volledig duurzaam geproduceerd hout. Ze zijn voorzien van Aguilar Super Double dual-coil humbucker-pickups, gemaakt in New York, VS.

logo cole clark guitarpoll

Cole Clark
7 Clare Street, Bayswater VIC 3153, Australia
Phone: 61 3 8727 5655
Fax: 61 3 9720 2621
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Cole Clark: