Podium Victorie

Podium Victorie

Info

Podium Victorie is de ontmoetingsplek in Alkmaar voor iedereen die op zoek is naar beleving van popcultuur. Cultuur, omdat (pop)muziek voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leefwijze is en omdat muziek leven in een stad brengt.
Het is echter niet alleen de centrale ligging die het podium aantrekkelijk maakt. Op vrijdag zijn er concerten en op zaterdag dansavonden, met onder andere Exclusive 90’s, Club Fresh en Gramdioos. Naast de gevestigde en opkomende namen in het weekend is het bovencafé op donderdagavond bestemd voor lokaal en regionaal talent, met onder andere Open Podium en Legio Regio. Op de laatste donderdag van de maand is er de PopQuiz.
Podium Victorie bestaat sinds september 2008, en opende officieel in januari 2009 haar deuren. Victorie werkt onder auspiciën van Stichting Podium Victorie. Circa januari 2017 opent Victorie een nieuw pand op Overstad.
De bouw van het nieuwe Victorie start in april 2016. Het pand wordt in januari 2017 opgeleverd, zodat Podium Victorie het pand dan kan gaan inrichten.
Het gebouw is ontworpen door DP6 Architecten uit Delft, winnaar van de ontwerpwedstrijd. Het bevat een grote zaal voor 800 bezoekers en een muziekcafé voor kleinere optredens. De vormgeving sluit aan bij de wat ruige sfeer op Overstad. De gevel bestaat vooral uit staal en aluminium met een industrieel gekleurde coating. De lichtgevende letters op de spanten van het gebouw springen in het oog en maken onderdeel uit van de architectuur van het gebouw.

Podium Victorie

  • Pettemerstraat 5
  • 1823 CW Alkmaar

Contact

Gitaar-agenda

Er zijn vanaf vandaag   279   gigs van optredene gitaristen gevonden

do 30 mei 2024 20:45 Bombino tickets
vr 7 jun 2024 20:45 Julian Sas tickets
di 11 jun 2024 20:30 Richie Kotzen tickets
do 12 sep 2024 20:00 Laurence Jones tickets