Agnietenhof

agnietenhof guitarpoll

Agnietenhof

Info

Het theater beschikt over twee zalen: de Rabozaal (circa achthonderd zitplaatsen) en de kleine zaal (ruim tweehonderdvijftig zitplaatsen). Gedurende het seizoen wordt er een gevarieerd cultureel programma aangeboden met ongeveer honderdtachtig voorstellingen. Hierbij komen de volgende genres aan bod: cabaret, toneel, musical, muziek, muziektheater, klassieke muziek, opera, dans, show, specials, festivals, cultuur uit de regio en theatercolleges.
De Rabozaal wordt niet alleen gebruikt voor kleine voorstellingen, maar dient ook als filmtheater.
Sinds de verbouwing in 2014 beschikt de Agnietenhof over een theaterrestaurant. Het restaurant bevindt zich in de Lingefoyer van de schouwburg.
De naam Agnietenhof is afkomstig van het voormalige middeleeuwse Sint Agnietenklooster dat op de locatie van het huidige theater stond. De kapel van het klooster werd in de negentiende eeuw als theaterzaal gebruikt.
Het theater is ontworpen door Holt en Bijvoet en in 1969 gebouwd. In 2000 werd het geheel gerenoveerd naar een ontwerp van Dam & Partners Architecten. In 2014 is het naar een ontwerp van TenBrasWestinga uitgebreid met een restaurant en zijn zowel de beide zalen als de foyers gerenoveerd.

Agnietenhof

  • Sint Agnietenstraat 2
  • 4001 NB Tiel

Gitaar-agenda

Er zijn vanaf vandaag   310   gigs van optredene gitaristen gevonden

za 8 feb 2025 20:00 Mart Hillen tickets

Agnietenhof

logo agnietenhof