Sylvain Luc

Home Jazz Sylvain Luc
n

Sylvain Luc studeerde gitaar, viool en cello aan het  Conservatorium van Bayonne .
In 1988 werkte hij als arrangeur, componist en begeleider van artiesten terwijl hij jazz speelde als bassist in het Richard Galliano Trio en als gitarist bij Eric Le Lann. Luc werkte samen met enkele van de grootste muzikanten, waaronder Michel Legrand, Elvin Jones, Manu Katché, Stéphane Belmondo en meer.
Zijn eerste album, "Piaia", werd gevolgd door "Petit Déjà", een duet met Louis Winsberg. Sylvain Luc nam duetten op, bands (het Sylvain Luc Trio Sud won een “Victoire de la Musique”). Hij nam een ​​tweede soloalbum op, "Ambre", gevolgd door tournees in Europa en Zuid-Amerika.
In 2008 won hij de "Django d'Or". Na de release van zijn soloalbum "Standards" ontving Sylvain in 2010 de SACEM Jazz Prize. In 2011 kreeg hij uit handen van Michel Legrand de Django Reinhardt-prijs van de Jazz Academy.
In 2015 bracht Sylvain Luc een eerbetoon aan Edith Piaf uit, "La Vie en Rose", in een duet met Richard Galliano. In 2016 kwam “Intranquille” met Bernard Lubat uit. Sylvain ontwikkelt ook een parallelle opleiding, gewijd aan improvisatie tussen klassieke en jazzmuziek, met Marylise Florid. Ze brachten samen 'D’une rive à l’autre' uit in 2019.

Sylvain Luc
7 April 1965, Bayonne, Frankrijk

Official website

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

GEAR

Godin 35045 Multiac nylon guitarpoll
Godin 35045 Multiac nylon
Godin 5th Avenue guitarpoll
Godin 5th Avenue