Nuno Bettencourt

Home Rock Nuno Bettencourt
n

Nuno Duarte Gil Mendes Bettencourt is een Portugese gitarist en componist. Bettencourt is de gitarist van de funkmetalgroep Extreme en werkt daarnaast als studiogitarist voor diverse artiesten.
Hij verhuisde met zijn ouders op vierjarige leeftijd naar Hudson, Massachusetts, in de Verenigde Staten.
In 1985 werd Bettencourt de gitarist van de band Extreme die werd opgericht in Boston. Het nummer More Than Words (gecomponeerd met Gary Cherone), uitgebracht in 1990, werd een nummer 1-hit in de VS en verkocht ook wereldwijd goed. Bettencourt richtte in 1997 de groep Mourning Widows op. Het album was een succes in Japan, er werden in de eerste maand 45.000 exemplaren van verkocht.
Bettencourt werd beïnvloed door de gitaristen Eddie Van Halen, Al Di Meola, Yngwie Malmsteen, Brian May (van Queen) en Neal Schon (van Journey), maar ook muzikaal vooral door The Beatles, Brahms, Johann Sebastian Bach en Paganini.
Het nummer Hey Now, geschreven door Bettencourt voor de band Tantric, bereikte in 2004 de achtste plaats in de Amerikaanse Hot Mainstream Rock-hitlijsten.
Bettencourt was de toerende gitarist van zangeres Rihanna tijdens haar Last Girl on Earth Tour (2010/11), haar Loud Tour (2011) en haar Diamonds World Tour (2013).

Nuno Bettencourt
20 september 1966,Praia da Vitória, Terceira, Azoren, Portugal

Official website

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   268   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Washburn N4 guitarpoll
Washburn N4
Washburn EA22 guitarpoll
Washburn EA22

Washburn Nele Deluxe guitarpoll
Washburn Nele Deluxe
Washburn p4 guitarpoll
Washburn p4