Danny Bryant

n

Danny Bryant is een Engelse bluesgitarist en singer-songwriter.
Op 15-jarige leeftijd begon hij gitaar te spelen en op 18-jarige leeftijd werd hij professioneel gitarist. Sindsdien heeft hij over de hele wereld getourd en werkte hij samen met artiesten zoals Buddy Guy, Carlos Santana, Joe Cocker en Mick Taylor.
Hij vormde de RedEyeBand samen met zijn vader, Ken Bryant, op basgitaar. Ze toerden samen met drummer Trevor Barr tot Ken's pensionering in juli 2013.
Bryant tekende in 2011 bij het in Duitsland gevestigde label Jazzhaus Records en bracht op 17 september 2011 zijn eerste live dvd / cd uit, getiteld Night Life - Live in Holland. In 2013 bracht Bryant zijn eerste studioalbum uit voor Jazzhaus Records met de titel 'Hurricane'. Vanaf 2013 werd de titel 'Redeyeband' geschrapt en wordt de band nu aangekondigd als 'Danny Bryant'.
De release van het album 'Hurricane' benadrukte Danny's vaardigheden als singer-songwriter.

Danny Bryant
26 juli 1980, Royston, Hertfordshire, Engeland

Official website

GENRE

Blues · Rock

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   259   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Gordon Giltrap

n

Gordon Giltrap is een Engelse gitarist. Hij bespeelt zowel de akoestische als elektrische versie. In de loop van de jaren is zijn stijl gewijzigd van folk/singer-songwriter naar meer rock en toen vervolgens naar een meer klassieke stroming.
Vanaf zijn twaalfde jaar leerde hij zichzelf gitaar spelen en ontwikkelde daardoor een eigen stijl. Toen hij zestien was kreeg hij zijn eerste platencontract. Hij speelde in het folkcircuit rondom Londen en haalde daar ook zijn inspiratie vandaan, zijn voorbeelden zijn Bert Jansch en John Renbourn. Vaak werd in de pers ook verwezen naar Mike Oldfield, maar dat ontkent Giltrap ten zeerste. In 1968 werd voor Transatlantic Records zijn eerste studioalbum opgenomen en sindsdien kwam er geregeld werk van hem uit. Eerst nog in zijn folkstijl. In 1970 maakte hij kortstondig deel uit van de band Accolade. Met het album Visionary liet Giltrap het zingen voor wat het was en richtte hij zich meer naar de rock; dat album is dan ook opgenomen met een muziekgroep om zich heen.

Gordon Giltrap
1948, Kent, Engeland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

https://youtu.be/

abonneren Youtube.

AGENDA

GEAR

VE2000DLX Vintage Gordon Giltrap Signature Deluxe Electro Acoustic Guitar op guitarpoll
VE2000DLX Vintage Gordon Giltrap Signature Deluxe Electro Acoustic Guitar
Fret King black-label GG guitarpoll
Fret King black-label GG