Teuffel

Ulrich Teuffel, geboren in Kitzingen, Duitsland in 1965 begon op 14-jarige leeftijd met het bouwen van gitaren. Na het lezen van een boek over gitaarontwerp, werd Ulrich gebiologeerd door de verbluffende creaties van gitaarontwerper-bouwer Steve Klein.
Na het afronden van de middelbare school liep Ulrich stage bij een bekende Duitse autofabrikant voordat hij industrieel ontwerp en kunstgeschiedenis ging studeren, hij maakte zijn studie niet echt af want in plaats van te studeren, besteedde hij zijn tijd aan het bouwen van akoestische en elektrische gitaren in zijn kamer!
Vanaf zijn 30e veranderde hij zijn benadering van het maken van gitaren drastisch door zich te concentreren op conceptueel ontwerp. De veelzijdigheid en het verbazingwekkende geluid van de Birdfish, geïnspireerd door Leo Fender's Stratocaster, hebben hem tot een van de beste gitaarbouwers ter wereld gemaakt. Deze verbazingwekkende gitaar dankt zijn naam aan de twee centrale elementen; de 'vogel' en de 'vis', beiden gesneden uit een massief blok akoestisch aluminium. De toonbalken, pickups en hals zijn allemaal bevestigd aan de 'vogel' en de 'vis', terwijl de bedieningseenheid met een vijfstandenschakelaar zoals die van een klassieke gitaar uit de jaren 50, de kop van de 'vogel' vormt.

logo teuffel guitarpoll

Teuffel
Weissenhorner Strasse 13, 89233 Neu-Ulm, Duitsland
tel: +49 7307 961 716
fax: +49 7307 961 719
email: mail@teuffel.com
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Teuffel: