Manson Guitar Works

Engelse gitaarbouwer opgericht in de zestiger jaren van de vorige eeuw door de broers Hugh en Andy Manson.
Matthew Bellamy bezit meer dan 50 Manson-gitaren, die allemaal zijn gebouwd door Hugh Manson (vóór 2009) behalve de Mirror Kaoss, Doubleneck, Keytar en Matt Black II en nog veel meer, die werden gebouwd door Tim Stark.
Hugh maakt nog steeds gitaren voor Matt, maar tegenwoordig wordt het meeste werk gedaan door de hoofdbouwer van Manson Guitar Works, Tim Stark. Alle gitaren die voor Bellamy zijn gebouwd, afgezien van de 7-snarige E-gitaar, hebben een vorm die hij samen met Hugh Manson in 2001 ontwierp, genaamd Mattocaster of MB-vorm. De Mattocaster-vorm is het resultaat van het feit dat Bellamy een gitaar wilde met de body van een Fender Telecaster en het geluid van een Gibson Les Paul.
Ron Joyce, Hugh's vriend en electronic designer/engineer, speelt ook een grote rol bij het bereiken van de geluid van Matt's custom gitaren.
Vanaf juni 2019 wordt Bellamy de meerderheidsaandeelhouder van Manson Guitar Works. Hij zei dat hij en het team van Manson actief onderzoek zullen doen naar nieuwe producten voor zwaardere muziekgenres (inclusief 7-snarige gitaren) en om de gitaar te evolueren naar het moderne tijdperk van geluid. Hij noemde ook de release van goedkopere Manson-gitaren, de toenmalige "M-Series" en nu MBM-1 Meta Series.

logo manson guitarpoll

Manson Guitar Works
Devon, Engeland
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Manson Guitar Works: