Kauffmann

Kauffmann’s gitaarwinkel ging in 2010 van start. Vandaag de dag is de gitaarwinkel uitgegroeid tot een plek waar ze spelers van elk niveau helpen de best mogelijke opties qua gitaren in elke budgetcategorie te ontdekken. Verder voeren ze ter plaatse reparaties uit en bouwen ze hun eigen gitaren.
Albert Deinum is gitarist en oprichter van Kauffmann’s Guitar Store, Paul van Bree is ook gitarist en mede-eigenaar van Kauffmann’s Guitar Store.
Na een paar jaar Strat-, Tele- en LP Kauffmann’s-gitaren gebouwd te hebben, werd het tijd om een gitaar van de grond af aan te ontwerpen. Een echt goede gitaar maken, ontworpen met de gitarist in gedachten.
Ze besloten toen dat er in ieder geval een nieuwe gitaarbody nodig was als platform voor hun ideeën. We wilden dat het een offset-body zou worden, groot, licht en uiterst comfortabel. Eric Smid van Smitty Guitars was behulpzaam bij het vertalen van hun ideeën naar een bruikbaar ontwerp en prototype;
Cozy was geboren.
De bodies zijn van Paulownia hout. Dit hout is licht, heeft goede klankeigenschappen en is goed verkrijgbaar in Europa. De gitaren zijn voorzien van Cream T pick-ups maar ze maken ook hun eigen Kauffmann single coil pick-ups voor de Cozy. De meeste P-90 en humbuckers zijn Cream T pick-ups.

logo kauffmann guitarpoll

Kauffmann
Euromarkt 12
Winkelcentrum Da Vinci
2408 BL Alphen aan de Rijn
E-mail: info@kauffmannsguitarstore.com
telefoon: +31 172 417 990
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Kauffmann: