logo fret-king

Fret-King

Fret-King is een Britse fabrikant van snaarinstrumenten en muzieinstrumentenkaccessoires, opgezet door gitaarontwerper Trevor Wilkinson in het begin van de jaren negentig. Het bedrijf maaktl elektrische gitaren en basgitaren die opvallen door hun aparte uiterlijk en niet-traditionele esthetiek.
Sinds 2008 is het merk Fret-King eigendom van de Britse distributeur van muziekinstrumenten John Hornby Skewes and Co. Ltd. (JHS), en is het gevestigd in Garforth, Leeds.
In 2010 hield Wilkinson toezicht op de introductie van de Fret-King Green Label serie, een reeks instrumenten die volledig in het Verenigd Koninkrijk werden gebouwd en ontworpen om te concurreren aan de bovenkant van de markt. Modellen in het Green Label-assortiment waren de Corona, de Country Squire en de Europa Bass. Het Green Label werd al snel gevolgd door de Blue Label- en Black Label-series, die beiden buiten het VK werden gebouwd.
De Stvdio- en Atelier-reeksen, die in 2012 verschenen, waren eenmalige Fret-King-instrumenten, met de hand gemaakt door Wilkinson en zijn team in Southport, VK.
Fret-King heeft signature modelgitaren ontworpen voor een aantal artiesten, waaronder Jerry Donahue, John Etheridge, Gordon Giltrap, John Verity, John Jorgenson, Danny Bryant en Elliott Randall.
Manic Street Preachers-gitarist James Dean Bradfield is een opmerkelijke exponent van Fret-King-gitaren en speelt regelmatig live en in de studio op een rode Ventura 60SSH.
Trevor Wilkinson nam afscheid van JHS in 2018

logo fret-king

Fret-King
Salem House, Parkinson Approach, Garforth, Leeds, West Yorkshire LS25 2HR, United Kingdom
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Fret-King: