Dean

Dean Guitars werd in 1976 opgericht door Dean Zelinsky die uitgekeken op het saaie ontwerp van de gitaren van die tijd besloot om zijn eigen innovatieve model te creëren. De eerste gitaar die op de markt kwam, had een innovatieve V-vorm die al snel enorm populair werd. Opmerkelijk is de V "Michael Schenker Signature", gemaakt in overleg met de Duitse gitarist, waardoor het zowel een designobject als een zeer gewild instrument werd. Rudolf Schenker, gitarist van de Scorpions en de oudere broer van Michael, heeft ook meerdere malen opgetreden met de two-tone Dean V (wit/zwart). Er werden ook veel Signature guitars gemaakt voor "Speedy" Michael Angelo Batio.
Dean ging door met het maken van talloze modellen onder leiding van Zelinsky, maar in 1986 verkocht hij het bedrijf aan verschillende kopers. Met het nieuwe management verloor Dean aanzienlijk aan populariteit en riskeerde het serieus zijn deuren te sluiten als Dean Zelinsky het bedrijf eind jaren 90 niet opnieuw had gekocht.
In 2008 verkocht Dean Zelinsky zijn bedrijf opnieuw en richtte vervolgens een nieuwe op, DBZ Guitars (de naam is samengesteld uit de initialen van zijn naam, Dean Barrett Zelinsky).

logo dean

Dean
4924 W Waters Avenue
Tampa, FL 33634
USA
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Dean:

Video