Brian Moore

Brian Moore Guitars werd in juni 1992 opgericht door Patrick Cummings, Brian Moore en Kevin Kalagher.
De eerste anderhalf jaar van het bestaan ​​van het bedrijf werd doorgebracht in de R&D- en experimentele fase, waarbij verschillende composietmaterialen en houtcombinaties werden getest. Het doel was om de perfecte balans te vinden tussen hout en composiet voor een compleet nieuw instrument. Er werd veel tijd besteed aan het ontwikkelen van de gespecialiseerde gereedschappen, mallen, opspanningen en productiemethoden voor productie.
Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht als een fabrikant van hoogwaardige, op maat gemaakte elektrische gitaren die de "sterkte en sustain" van geavanceerde composietmaterialen vermengden met "klank en schoonheid" van hout, in het bijzonder hooggevormde houten toppen.
Het eerste instrumentontwerp was de MC/1, een gezamenlijke ontwerpinspanning tussen Moore en Cummings (vandaar de modelnaam "MC").
Het bedrijf introduceerde de "all wood bolt-on" C-serie gitaren op de 1996 NAMM-show. De C-serie weerspiegelt veel van de innovatieve ontwerpen, waaronder de "comfort-contoured top", "sculpted headstock" en de innovatieve uitgangsaansluiting. De gitaren uit de C-serie werden al snel meer dan 80% van de omzet van het bedrijf.

logo brian moore

Brian Moore
USA
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Brian Moore: