Theaterhotel Almelo

Theaterhotel Almelo

Info

In de jaren 1980 bracht het theater ‘De Hagen’ voor de gemeente Almelo meer kosten dan opbrengsten met zich mee. Er werd in 1986 een overeenkomst gesloten met de familie Van der Valk. De schouwburg mocht geïntegreerd worden in een groot gebouw, waarin tevens een hotel, restaurant en congrescentrum gevestigd zouden worden
Het voorste deel van de schouwburg is volledig gesloopt om ruimte te maken voor het hotel. De theaterzaal werd intact gehouden; de zaal was namelijk in uitstekende conditie met nieuw beklede stoelen en een goede akoestiek. Ook de Oude Herensociëteit werd in het gebouw opgenomen. De heren van de sociëteit kregen in ruil voor deze ruimte een nieuwe sociëteit in het nieuwe gedeelte van het Theaterhotel. De Oude Sociëteit werd verbouwd tot restaurant. Cultureel centrum 'De Hagen' werd Theaterhotel Almelo. De opening vond plaats op 21 januari 1991.
In het theater zijn jaarlijks meer dan 100 voorstellingen, waaronder musicals, dans, muziek, cabaret en toneel. Na een theatervoorstelling is er in het weekend in de lounge van het hotel live muziek.

Theaterhotel Almelo

  • Schouwburgplein 1
  • 7607 AE Almelo

Contact

Gitaar-agenda

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

Theaterhotel Almelo

logo theaterhotel almelo guitarpoll