Spant

Spant

Info

’t Spant was in 1969 het eerste theater in Bussum. Het werd gebouwd om onderdak te bieden aan de plaatselijke muziek-, toneel- en operetteverenigingen. De eerste professionele theatervoorstellingen werden in de jaren ‘70 naar ’t Spant gehaald. Tegenwoordig kent Spant een zeer gevarieerd theateraanbod, van Bach tot Bauer met nieuw talent zoals Van der Laan & Woe, Ronald Goedemondt en Racoon, en toppers als Jochem Myjer, Youp van ’t Hek en Bløf.
Inderdaad, u kunt Spant kennen van televisie. Ren je rot, Stuif es in, Voor de vuist weg, In de hoofdrol en de Willem Ruis Lotto Show, ze zijn allen opgenomen in Spant. Voor velen jeugdsentiment. Het jonge publiek zal Spant inmiddels ook kennen van televisie door bijvoorbeeld opnames van Popstars, Het Beste Idee van Nederland en The Voice of Holland.
Congressen en Evenementen?
‘t Spant werd eind jaren zeventig gesloopt en er verrees een nieuw complex, met meerdere ruimtes ten behoeve van bijeenkomsten. Sindsdien worden in Spant uiteenlopende congressen en evenementen georganiseerd: van modeshows tot regionale bedrijvendagen. Zowel plaatselijke verenigingen als multinationals voelen zich er thuis.
De Boerderij Huizen, het intieme theater in het oude dorp van Huizen is al ruim 35 jaar onderdeel van Spant. In De Boerderij staan sinds jaar en dag grote namen als Van der Laan & Woe, Youp van ’t Hek en Acda en De Munnik. Het rijksmonument staat bol van de intieme muziekoptredens, zondagmiddag voorstellingen, theater aan tafel, cabaret en (kinder)voorstellingen. Met een capaciteit van 110 personen is De Boerderij Huizen ook uitermate geschikt voor lokale verenigingen en andere sociaal-culturele instellingen. Bovendien is De Boerderij een officiële trouwlocatie van de gemeente Huizen.

Spant

  • Dr. A. Kuyperlaan 3
  • 1402 SB, Bussum

Gitaar-agenda

Er zijn vanaf vandaag   264   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

Spant

logo spant guitarpoll